Övergång till https

Chrome och Firefox varnar snart för okrypterade sidor

Google har på senare tid börjat skicka ut mail om att Google Chrome kommer att börja varna för webbsidor som inte har krypterad trafik (https). Om du har en webbsida som inte gått över till https ännu så kommer du alltså att drabbas av detta.

Både Mozilla (med Firefox) och Google (med Chrome) har meddelat att de kommer att börja varna för sidor som inte använder https.

Den första delen av övergången från http till https har redan skett, och innebär att det redan varnas för webbsidor som tar emot kreditkortsinformation och som ger inloggningsfunktioner utan att använda https.

Den andra delen av övergången kommer att ske under hösten, när webbläsarna kommer att börja varna för alla sidor som har någon form av formulär där man kan fylla i information, som inte använder https.

Både Mozilla och Google har också sagt att inom en snar framtid så kommer alla sidor som inte använder https, oavsett funktionalitet att ge en varning i webbläsarna.

Varningen betyder naturligtvis inte nödvändigtvis att sidan faktiskt är osäker att besöka, bara att man skall vara försiktig med informationen man anger på sidan.

Det är alltså hög tid att börja se över sin sida, och försäkra sig om att man använder https. För att det skall fungera måste man skaffa ett certifikat för sin sida (kontakta ert webbhotell så kan ni oftast få hjälp med både att köpa och installera certifikatet).

Googles information om ändringarna i Chrome:
https://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html

Mozillas information om ändringarna i Firefox:
https://blog.mozilla.org/security/2017/01/20/communicating-the-dangers-of-non-secure-http

Adress: itsnillet AB, Arenavägen 27, 121 77 Johanneshov.
Telefon: 08 412 00 370. E-post: info@itsnillet.se
Dataskyddspolicy
© itsnillet AB 2015, OrgNr: 556672-0982

Nordiskt tillväxtcertifikat

Högsta kreditvärdighet

itsnillet
Webbyrå: Pigment AB