IT infrastruktur

Konsulttjänster inom IT infrastruktur

Vi hjälper ditt företag att säkerställa en stabil, säker och skalbar IT-infrastruktur som underlättar verksamheten.

Med anpassade lösningar för molntjänster och IT-infrastruktur säkerställer vi en fungerande vardag samtidigt som vi rustar er för framtida tillväxt och innovation.

Vi erbjuder lösningar som är optimerade för att öka effektiviteten och produktiviteten i organisationen så att ni kan fokusera på verksamheten.

Med hjälp av våra  lösningar bygger vi en stabil infrastruktur till ditt företag. Vi förstår vikten av en väl fungerande IT-miljö – välkommen att kontakta oss redan idag.

IT-infrastruktur som ökar effektiviteten

Optimerad IT-infrastruktur

Låt oss på ITsnillet optimera ditt företag med kostnadseffektiva molntjänster istället för att investera i egen lokal IT-infrastruktur! Genom att placera servrar, program och tjänster i molnet och med endast en dator och internetuppkoppling får ni tillgång till er miljö.

Vi tillhandahåller en rad molntjänster via stora leverantörer som Microsoft, Adobe, Fortinet samt genom våra egna datahallar i Stockholm. Bland de mest efterfrågade molntjänsterna finner våra kunder Hostad fjärrserver, Microsoft 365, Onlinebackup och Antivirus/EDR, med flera tusen användare som vi för närvarande stöder.

Molnserver

Med våra molnservrar kan ni installera era önskade program på ett säkert sätt. Vi erbjuder även assistans om ni så önskar. Anslut till servrarna för att använda programmen eller dela filer på ett säkert sätt.

Microsoft 365

Slipp krånglet med att hantera en egen e-postserver. Vi tar hand om konfigurationen av tjänsten, e-postkontona och säkerhetskopieringen av e-post. Spara era filer i SharePoint och OneDrive, och dela dem säkert med kollegor och kunder.

Molnbackup

Genom molnbackup skickas alla företagets filer och dokument till säkra servrar för lagring. Ni behöver inte längre oroa er för byte av backupband eller genomföra egna återläsningstester för att säkerställa tillgängligheten av er data. Det är alltid bara ett knapptryck bort.

Molnantivirus

Vi erbjuder ett brett utbud av antivirus-/EDR-lösningar och skräddarsyr skyddet efter er organisations behov. Vi övervakar, hanterar och distribuerar uppdateringar via en molnplattform för ökad effektivitet och säkerhet.

IT-infrastruktur – vad är det?

IT-infrastrukturen representerar ryggraden i en organisations IT miljö. Den fungerar som en verktygslåda som innehåller alla nödvändiga verktyg för att stödja verksamheten.

Denna infrastruktur omfattar en bred skala av komponenter, från mjukvara till hårdvara, inklusive nätverkslösningar, e-posttjänster, databashantering, och serverdrift, bland annat.

En väl utvecklad IT-infrastruktur ökar effektiviteten i verksamhetens processer. I en tid då IT blir allt mer mjukvarucentrerat är det avgörande att företagets infrastruktur kan möta de ökade kraven från dagens IT-samhälle.

Därför ska du välja våra tjänster inom IT

 • Bra upptid. Er IT-drift är i trygga händer med våra lösningar. Vi garanterar hög upptid så att era tjänster fungerar smidigt och utan avbrott över tid.
 • Flexibilitet och skalbarhet. Oavsett om verksamheten växer eller minskar, så kan våra lösningar enkelt anpassas efter era behov. Ni kan känna er trygga i att er IT-drift följer era förändrade krav.
 • Säkerhet och redundans. Med fokus på säkerhet lägger vi stor vikt vid att säkerställa en pålitlig infrastruktur. Från skydd mot intrång till backup och datacenter, arbetar vi aktivt för att skapa en säker IT-miljö som skyddar er verksamhet.

Vad ingår i en IT-infrastruktur?

IT-infrastrukturen omfattar en rad olika komponenter som behövs för att driva och underhålla IT-system. Detta inkluderar både fysisk hårdvara och mjukvara samt nätverkskomponenter och enheter som används för att hantera och bearbeta data.

Vårt utbud av tjänster inom IT-infrastruktur sträcker sig från molnbaserad infrastruktur till mjukvarudefinierad infrastruktur, infrastruktur som en tjänst (IaaS). Med en robust IT-infrastruktur kan verksamheten effektivt hantera, lagra och bearbeta sina dataresurser.

IT-infrastruktur – fyra viktiga punkter

 • Underhåll och uppdatering. Vi säkerställer kontinuerlig optimering av både mjukvara och hårdvara för en effektiv och säker drift. Med regelbundna uppdateringar förhindrar vi säkerhetsbrott och håller din verksamhet skyddad.
 • Kontinuerlig övervakning. Genom att noggrant övervaka nätverkstrafiken identifierar vi snabbt och agerar mot säkerhetshot. Med vår lösning upptäcker och hanterar vi problem innan de blir allvarliga.
 • Skräddarsydd säkerhetsutbildning. Vi utbildar ditt team i bästa praxis för datasäkerhet för att minimera risker och öka medvetenheten om säkerhetsfrågor.
 • Beredskapsplanläggning. Vår beredskapsplan för IT-nödsituationer säkerställer snabb återhämtning efter säkerhetsbrott eller andra kritiska händelser, vilket minimerar driftstopp och håller din verksamhet igång.

Därför ska du anlita oss för din IT-infrastruktur

Tätt samarbete

Vi står vid din sida som en nära samarbetspartner. Vi tar tid att förstå din verksamhet och bygger våra tjänster på nära interaktion och hög grad av service.

Hållbarhet

Vi guidar dig mot digitala lösningar som inte bara gynnar din organisation utan också tar ansvar för samhället i stort genom att vara hållbara.

Totalansvar

Genom att delegera hela eller delar av er IT till oss skapar vi skräddarsydda lösningar som passar just ditt företags behov, vilket frigör din tid för andra uppgifter.

Framdrivande av förändring

Vi strävar efter ett långsiktigt partnerskap där vi tillsammans driver förbättring, tacklar utmaningar och skapar nya möjligheter för att ta din verksamhet till nästa nivå.

Experter på allt inom IT-infrastruktur

Vi vet hur viktigt det är för moderna företag med en fungerande IT-miljö. Hos oss kan du få hjälp och svar på alla dina frågor och funderingar.

Våra erfarna konsulter kan fungera som bollplank och hjälpa till med strategi och struktur.

Vi har nära kontakt med distributörer av bland annat hårdvara, licenser, ip-telefoni med mera.

Hos oss hittar du en bred kunskapsbas att hämta information från där vi tillsammans kan ta fram bästa möjliga lösning.

Vi kan bland annat hjälpa ditt företag med följande inom IT-infrastruktur:

 • Upphandling.
 • Projektledning.
 • IT-management.
 • Utbildning.
 • Inventering.

Låt oss hjälpa er att ta er verksamhet till nästa nivå med våra pålitliga och skräddarsydda tjänster. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa er att optimera er IT-infrastruktur!

Adress: itsnillet AB, Arenavägen 27, 121 77 Johanneshov.
Telefon: 08 412 00 370. E-post: info@itsnillet.se
Dataskyddspolicy
© itsnillet AB 2015, OrgNr: 556672-0982

Nordiskt tillväxtcertifikat

Högsta kreditvärdighet

itsnillet
Webbyrå: Pigment AB