Molntjänster för ditt företag.

Molnserver och server hosting

Molnserver innebär säkra servrar

Tjänsten molnserver innebär att företagets hela IT-miljö ligger på säkra servrar i en ändamålsenlig datorhall hos oss.

Varje användare ansluter till sitt eget ”skrivbord” som ger tillgänglighet till företagets dokument och program. Molnservern är tillgänglig från vilken internetansluten dator som helst. Möjlighet finns även att ansluta via surfplatta och t.o.m. mobiltelefon. En annan stor fördel med tjänsten molnserver är att den är skalbar. Det går att lägga till eller dra ifrån användare i lösningen så anpassas servern efter företagets behov och ni betalar bara för det som används. Eftersom tjänsten debiteras per användare och månad blir IT-kostnaderna enkla att förutse och budgetera.

 • Fast månadskostnad per användare.
 • All hårdvara, mjukvara och licenser ingår i månadskostnaden.
 • All drift av molnservern ingår i månadskostnaden.
 • Flexibel åtkomst oavsett var användaren befinner sig.
 • Hög säkerhet då informationen lagras i ändamålsenlig datahall skyddad med UPS, redundanta internetlinor och självklart larm/stöldskydd.

Gör vardagen smidigare med server hosting

Att skaffa den mest optimala IT-utrustningen kan vara både kostsamt och komplicerat för ett företag. När det gäller kraftfulla och pålitliga serverlösningar är vi er dedikerade partner.

Våra skräddarsydda serverlösningar är utformade för att ge din verksamhet den tekniska ryggrad den behöver för att växa och blomstra. Vi är experter på att hjälpa företag att organisera sina servermiljöer på ett säkert och effektivt sätt. Vi erbjuder skalskydd, redundant kylning och strömförsörjning för att säkerställa att era servrar är i en trygg och ändamålsenlig miljö.

Vi erbjuder hosting- och backuplösningar som garanterar att din verksamhet är tryggad dygnet runt. Vår backuplösning är både säker och kostnadseffektiv, vilket ger snabb trygghet för alla dina servrar.

Kontakta oss idag för att ta del av våra tjänster inom serverhosting och säkerställ att din verksamhet är i trygga händer.

Fördelar med att använda en molnserver

 • Skalbarhet. Våra serverlösningar ger dig flexibiliteten att skalas efter din verksamhets unika krav, oavsett om du expanderar snabbt eller planerar för framtida tillväxt.
 • Säkerhet. Med avancerade säkerhetsprotokoll och kontinuerlig övervakning skyddar vi din data och ger dig trygghet i en digital värld.
 • Expertstöd. Vårt expertteam finns till hands för att erbjuda teknisk support och vägledning, så att du kan fokusera på ditt företags kärnverksamhet.
 • Tillförlitlighet. Konstant anslutning och snabb åtkomst för behöriga användare säkerställs.
 • Flexibilitet. Åtkomst från olika platser möjliggör flexibel arbetsstyrka, med snabb skalbarhet efter behov.

Vad skiljer en molnserver från en traditionell server?

Vilka är skillnaderna mellan en molnserver och en traditionell server?

Molnservrar och traditionella servrar fungerar på liknande sätt genom att tillhandahålla bearbetningskraft, programvara och lagring. Dock skiljer sig deras tillvägagångssätt och funktioner åt.

Den främsta skillnaden är att molnservrar nås via fjärranslutning och är vanligtvis mer stabila och säkra än traditionella servrar.

Molnservrar kan delas av många användare genom en tillgänglig plattform, ofta via Internet, medan traditionella servrar används endast av ett visst företag eller enhet.

Molnservrar levereras och hanteras via nätverket istället för att konfigureras på plats som traditionella servrar.

Så fungerar vår molntjänst

 • Du väljer oss som hostingleverantör och tar fram en serverkonfiguration som passar för just ert företag.
 • Servern konfigureras enligt dina behov och önskad programvara installeras.
 • Vi ansvarar för nätverksanslutning och drift av servern.
 • Vi tillhandahåller teknisk support och hanterar underhållsåtgärder.
 • Vid behov kan kunden uppgradera resurser eller flytta till en annan server.

Server hosting – mer information

Molnserver och server hosting är avgörande för företag och organisationer som strävar efter att upprätthålla en stabil och tillgänglig online-närvaro.

Genom att utnyttja våra molntjänster och hostingtjänster kan ditt företag dra nytta av skalbarhet, flexibilitet och tillförlitlighet för sina webbplatser och applikationer utan att behöva investera i egen infrastruktur.

Molnserver erbjuder en virtuell plattform där användare kan hyra datorkraft, lagringsutrymme och andra resurser från en extern leverantör.

Denna flexibilitet möjliggör för företag att anpassa sina serverbehov efter efterfrågan, vilket minskar risken för över- eller underdimensionering av infrastrukturen.

Dessutom tillåter molnserver företag att distribuera sina applikationer globalt med minimal fördröjning.

Så väljer du rätt molntjänst

Den optimala molnlösningen för ditt företag beror i hög grad på vilken typ av verksamhet ni bedriver.

För vissa företag är det nödvändigt att hantera alla data internt, vilket kräver en onprem lösning. Å andra sidan kan mindre företag med enklare verksamheter dra nytta av publika molntjänster.

I dagens läge väljer dock många företag en hybridlösning, där kritiska applikationer som kräver hög säkerhet och exakt datahantering förblir i en privat molnlösning, medan de samtidigt utnyttjar fördelarna med publika molntjänster.

Adress: itsnillet AB, Arenavägen 27, 121 77 Johanneshov.
Telefon: 08 412 00 370. E-post: info@itsnillet.se
Dataskyddspolicy
© itsnillet AB 2015, OrgNr: 556672-0982

Nordiskt tillväxtcertifikat

Högsta kreditvärdighet

itsnillet
Webbyrå: Pigment AB