om oss itsnillet

IT-konsultbolag Stockholm

Funderar ert företag på att outsourca? Välj då en IT-partner i Stockholm som ni kan lita på. itsnillet har över 10 år erfarenhet och är ett IT-konsultbolag som levererar komplett IT-support, molntjänster och konsulttjänster till både små och medelstora företag. Outsourcing kan spara ert företag både pengar och tid till att utveckla er kärnverksamhet, samtidigt som ni låter proffs ta hand om IT-driften.

Outsourca IT-drift – Saker att tänka

Det kan vara mycket att tänka på när företaget ska outsourca IT-driften till en extern IT-avdelning. Vart ska man börja? Ska man outsourca hela eller delar av IT-driften? Vad får man för pengarna? Här är fem saker som kan vara bra att lägga extra vikt vid när ert företag planerar för att outsourca till en extern IT-partner.

it konsultbolag stockholm - It partner

1. Bestäm varför ni ska använda er av IT-outsourcing i Stockholm

Det första steget i ett outsourcingprojekt är att bestämma vad som ska outsourcas och varför. Tänk igenom och tala om vad som är det viktigaste skälet till att ni vill outsourca till en extern IT-avdelning. Det kan vara flera saker och det är viktigt att detta framgår i ett tidigt skede, både inom er egen organisation men också till den tänkta nya leverantören. Detta förarbetet är kritiskt och en grundläggande faktor för projektets framgång. Se till att göra en tydlig målbild, kravspecifikation, avtal, checklista osv. så din IT-partner i Stockholm får en så tydlig och definierad bild av vad och vilken del av IT-driften som ert företag behöver hjälp med.

2. Fokusera på behovet framför teknik vid val av IT-partner i Stockholm

De flesta IT-konsultbolagen i Stockholm har bra eller mycket bra kunskap på tekniken och gör saker på liknande sätt. Utmaningen ligger i första hand i att fundera över era önskemål och hur dessa kan tillgodoses med den teknik som IT-leverantören erbjuder. Se till att ni får den leverans som faktiskt löser era behov.

3. Planera långsiktigt efter er befintliga IT-drift

IT-avdelningar är inte längre någon mystisk avdelning som håller till nere i källaren. Snarare är det så att IT-avdelningen arbetar närmare kärnverksamheten än den någonsin gjort tidigare. En stark IT-drift bidrar mycket till att driva en konkurrenskraftig verksamhet. Ska ert företag outsourca hela, eller delar av, verksamheten på en extern IT-avdelning i Stockholm är det därför viktigt att behålla ett nära samarbete med kärnverksamheten. Se därför till att ni har en klar bild av hur IT-konsultbolaget ska arbeta och vad de ska fokusera på om 3-5 år (eller ännu längre fram) samt hur de outsourcade processerna passar in i övriga kärnverksamheten.

4. Skynda långsamt med IT-outsourcingen

Oavsett om ni tänkt outsourca hela eller delar av er IT-drift till ett IT-konsultbolag i Stockholm är det bra att inte lägga över allt på en gång. Starta med en applikation och se till att både arbetet och kommunikationen med IT-partnern flyter på som det ska. Detta bygger erfarenhet samtidigt som ni reducerar risken för problem.

5. Diskutera eventuellt avslut med din IT-partner

I inledningsfasen av ett samarbete med ett IT-konsultbolag i Stockholm är det lätt att man glömmer att planera för ett eventuellt slut. Se till att komma överens med din IT-partner vad som gäller om ni eller er IT-partner av någon anledning inte vill fortsätta samarbetet och reglera detta tydligt i avtal. Om ert företag inte har en tydlig exitplan kan det bli både dyrt och tidskrävande. Förhandla gärna om bindningstiden. itsnillet är ett IT-konslutbolag som inte har några långa bindningstider vilket gör att vi hela tiden står på tå och gör vårt yttersta för våra kunder.

Fokusera på ditt företags kärnverksamhet

En stark IT-drift kan vara ett konkurrenskraftigt verktyg, men om IT inte är ert företags kärnverksamhet så är det lätt att den punkten hamnar långt ner på prioriteringslistan. En intern IT-drift innebär kostsamma inköp av hårdvara samt tidskrävande utbildning och administration av driftpersonal. Är företaget så lyckosamt att det växer måste ny hårdvara införskaffas och ny personal rekryteras, inte sällan med specialkompetens. Att etablera en fungerande IT-drift, internt inom företaget, kostar troligen mer än att betala för samma tjänst hos ett etablerat IT-konsultbolag i Stockholm.

Outsourcar ni företagets IT-drift till våra experter på itsnillet använder ni inte bara den senaste tekniken, vi hjälper även till med konfigurering, underhåll och support till en fast månadskostnad. Det gör det lättare för ert företag att planera kostnaderna och ger er mer tid till att fokusera på er kärnverksamhet – som det borde fungera.
Exempel på IT-tjänster som itsnillet erbjuder
Som er externa IT-avdelning ger itsnillet all den support och stöd ert företag behöver. Vi är experter på IT-infrastruktur och uppdaterar kontinuerligt våra kunskaper via utbildningar, men också genom att följa utvecklingen inom IT-området via internet, tryckt media och olika teknikforum.

 • Upphandling
 • Projektledning
 • T- management
 • Utbildning
 • Inventering
 • Molntjänster

Vi erbjuder samtliga kunder:

 • Servicedesk
 • Support på plats
 • Support över telefon och fjärr
 • Svara på driftfrågor
 • Projektuppdrag

Välj en expert på IT-drift i Stockholm

itsnillet vet hur man bygger en stabil IT-miljö från grunden oavsett företagets storlek och förstår vikten av en väl fungerande IT-miljö. Vi erbjuder en komplett service med ett ett stort kontaktnät hos distributörer, hårdvarutillverkare, leverantörer av ekonomisystem och CRM. Med vår långa erfarenhet och breda portfölj kan vi agera bollplank när vi ska skräddarsy den bästa lösningen för ert företag. Ni når oss via telefon, e-post eller vårt kontaktformulär – alla kontaktuppgifter finns på vår hemsida. Kontakta oss idag för att få pris och offert. Vi ser fram emot att höra ifrån er!

Adress: itsnillet AB, Arenavägen 27, 121 77 Johanneshov.
Telefon: 08 412 00 370. E-post: info@itsnillet.se
Dataskyddspolicy
© itsnillet AB 2015, OrgNr: 556672-0982

Nordiskt tillväxtcertifikat

Högsta kreditvärdighet

itsnillet
Webbyrå: Pigment AB